Buddhistické útočiště s krásným výhledem na malebná údolí národního parku Capitol Reef od Imbue Design, Utah, USA

I nezasvěcení mají někdy chuť udělat si pohodlí na podlaze svého bytu, pustit si něco z repertoáru Dead Can Dance a ponořit se do hlubin svého vědomí.

Američtí architekti se rozhodli jít ve své cestě za osvícením ještě dál a postavili dům pro meditaci a sjednocení s přírodou. Dnes na stránkách portálu Krásné venkovské sídlo buddhistické útočiště, dům v národním parku Capitol Reef.

Projekt je nepochybně výtvorem lidského myšlení, ale zůstává projevem křišťálově čisté přirozenosti. Většina stavebních materiálů je darem živlů. Stěny domu jsou například částečně zdobeny kamennou koulí uzavřenou v kovové mřížce. Tímto způsobem vyřešili velmi důležitý problém: přes den uniknout před pouštním žárem a v noci udržet teplý vzduch.

Příjezdová cesta k buddhistickému útočišti
Hlavní vchod do buddhistického útočiště
Dřevěné schody na terasu

Všechny místnosti v domě nemají žádné dělící stěny a jednotný prostor je rozdělen na zóny. Žádné psychologické bariéry nebo rozptylování. V obývacím pokoji je neobvyklý krb zavěšený nad podlahou. Elegantní linie kuchyně jemně doplňuje točité schodiště. Jedním z nejvýraznějších prvků výzdoby je pravděpodobně.

Design interiéru buddhistického útočiště
Stylové točité schodiště

Okna v buddhistickém útočišti jsou umístěna tak, aby dovnitř proudilo co nejvíce chladného vzduchu a aby majitelé měli výhled na nejkrásnější místa národního parku. Když se do nich podíváte, máte dojem, že vědomí opouští tělo a směřuje k vesmíru.

Domácí kancelář v buddhistickém útočišti
Hlavní vchod do buddhistického útočiště
Zasklení přední části buddhistického útočiště
Soukromé rozložení domů buddhistického útočiště
Ohodnoťte tento článek
( Zatím žádné hodnocení )
Přidejte komentáře

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: